5 گام ساده در طراحی سایت

مراحل طراحی وب سایت
همون طور که میدونی هر کاری یک سری مراحل انجام دارد، یعنی یکسری کارها را باید پله به پله انجام بدهید تا به نتیجه برسید. مثلا اول نمیتوانی سراغ کد نویسی برید باید اول کار قالب را طراحی کنید و به سراغ پلههای دیگر که یکی یکی باید آنها را انجام بدیم.
1. طرح دستی
خوب این مرحله از اهمیت بسیار بسیار بالایی برخورداره چرا که مشخص میکند چیدمان سایتتون باید چه شکلی باشد. مثلا menu یا header کجا قرار بگیرد. لیست اخبار یا مطالب یا محصولات و … و نهایتا چیدمان سایتمون را میتونیم مشخص کنیم. خوب 2 راه برای اسکچ دستی یا طرح دستی است:
- راه اول: اینکه همونجا زمان عقد قراردادت یک کاغذ برداری و اسکچ یا طرح را بکشید و همونجا به نتیجه برسید. خوب این یک مقدار کلاس کارت را ممکنه پایین بیاورد چون یا وقت زیادی را از شما میگیرد یا اینکه طرح نهایی خیلی جذاب و زیبا نخواهد شد.
- راه دوم: اینه که با یکی از نرم افزار ها مثل Photoshop یا وب سایتهایی مثل wireframe یا … زمانی که فرصت داریم بشینیم و مثلا 20 تا 30 طرح بزنیم و کارفرما را مجاب کنیم که یکی از آنها را انتخاب کنند. این مرحله واقعا مهمه و لطفا اگر میخوای مشکلی واست پیش نیاد حتما این مرحله را انجام بدهید.
برای این کار میتونید از یکی از این ابزارها استفاده کنید:
2. طرح گرافیکی
در مراحل طراحی سایت، مرحله لذت بخش همین مرحله است. خوب نیاز است که اون طرح دستی خودتو تبدیل کنید به قالب گرافیکی با یکی از نرم افزار های Photoshop یا fireworks لازم است توی این طرح خودت خیلی حساس باشید و رنگها و المان را با حس گرافیکی خوبی در کنار هم بچینید چون این طرح اولین برخورد کارفرما با وب سایتش خواهد بود. لازمه خیلی جذاب و زیبا باشد.
برای رنگها میتوانید از این سایتها استفاده کنید:
پیشنهاد میکنم توی این کار یا خیلی تمرین کنید یا اینکه حتما با یه گرافیست خوب همکاری کنید که طرح گرافیکی وب سایت خوب و عالی در بیاد. مهمه که همه ابعاد و … دقیق باشد. در انتهای این بخش یعنی بعد از نهایی شدن طرح گرافیکی صفحه اصلی سایت لازمه با کارفرما جلسه بذاری و این قالب را بهش نشون بدید تا اینکه اگر هم ویرایشی دارد انجام بدید و نهایتا از کارفرما امضا بگیرید که فایل نهایی کاملا این شکلی خواهد شد.
مرحله بعدی که در واقع زیر مجموعه همین مرحله است که برای بخشهای اصلی دیگه هم فایل گرافیکی تهیه کنید، حالا بعضی از دوستان اون فایل را به مشتری نشون میدند و بعضیها برای راحتی کار خودشون psd یا همون فایل فتوشاپ را میزنند. البته توی این مرحله لازمه که خیلی طرح ببینید و برای همین کار میتوانید از وب سایتهایی مثل :
استفاده کنید تا بتوانید طرحی که ایجاد میکنید علاوه بر اینکه مورد پسند کارفرما شما است وب سایتی به روز و زیبا باشد، ضمنا لازمه توی این مرحله کار طراحی قالب وب سایت با فتوشاپ را هم خوب بلد باشید و بتوانید یه طرح درجه یک با فتوشاپ بزنید.
3. کد نویسی قالب سایت کلاینت ساید (Client-side)
در مراحل طراحی سایت این مرحله نیاز به یک متخصص دارد توی این مرحله وظیفه شما به عنوان یک طراح سایت این است که با استفاده از Html، Css، JavaScript و Jquery به طور کامل قالب سایت را بر اساس طرح گرافیکی تائید شده کارفرما پیاده سازی کنید و هیچ تفاوتی با طرح گرافیکی از لحاظ ابعاد و رنگ و افکت و … نداشته باشد.
باز هم میتونی توی این مرحله قالب را به کارفرما نشون بدید یا اینکه کارت را ادامه بدی اما حتما بعد از پیاده سازی کامل قالب جلسهای با کارفرما بذارید و تائیدیه قالب سایت را ازش بگیرید.
لازمه توی این مرحله اصول سئو قالب یا همون مواردی که توی فایل رازهای طلایی بهینه سازی سایت در بخش on site یا بهینه سازی قالب مواردی را گفتم که باید اونها را رعایت کنید.
خوب از لحاظ کاری هم بهتره که توی این بخش خیلی ماهر باشید و وب سایتی کاملا استاندارد و زیبا با استفاده از آخرین تکنولوژی ها ایجاد کنید تا نمونه کارهای خوبی داشته باشید و بعد از گذشت یه مدت خود این کارهای خوب و زیبا برای شما جذب مشتری کند و کمتر نیاز باشد برای گرفتن کار جدید هزینههای تبلیغات و … بدید . به نظر من هر کار خوب میتونه واسه شما حکم یک بازاریاب خوب را داشته باشد.
4. برنامه نویسی سایت سرور ساید (Server-side)
پیاده سازی بخش سرور ساید سایت هست که باید با یکی از زبانهای سرور ساید مثل php , Asp یا … انجام میشود این مرحله هم درسته که توسط کاربر قابل دیدن نیست و فقط صحت عملکرد اون هست که برای کاربران مهمه اما اصل کار شما است و حتما باید توی این مرحله کار را خیلی دقیق و بدون نقص انجام بدید و همه جوانب کار را در نظر بگیری؛ در واقع مهمترین مرحله در 5 مرحله طراحی سایت همین است.
توی این بخش لازمه واقعا مهارت داشته باشید و کاملا به روز باشید و کارتون حرفهای باشد. مثلا حتما برنامه نویسی را با مدل MVC یا لاراول و ترجیحا یک فریم ورک مناسب کاملا حرفهای یاد بگیرید چرا که سهولت کار و امنیت وب سایت و … به همین بخش بستگی دارد.
البته میتونید توی این مرحله از سیستم های مدیریت محتوا رایگان مثل وردپرس و جوملا و … استفاده کنید تا کار سریعتر پیش برود.
5. کنترل کیفیت
بالاخره آخرین مرحله در طراحی سایت که یکی از مهمترین مرحلههای طراحی سایت همین مرحله کنترل کیفیت هست که باید خودت را در جای کارفرما و مشتری قرار بدید و همه بخشهای سایت را تست کنند و اگر ایراد یا باگی توی کار وجود داشت که خودتان آن را پیدا کنیم و مشکل را برطرف کنیم. به این معنا است که همیشه باکی یا مشکلی در سایتها بوجود میآید، باید همیشه بروز و مشکلات را رفع اشکال کرد
دیدگاهتان را بنویسید