برنامه نویسی Back End چیست؟ ، شاید برای شما هم سوال باشد که Back End چیست و چه تفاوتی با Front End دارد؟ برای اینکه با کار برنامه نویس بک اند آشنا شویم ابتدا باید بدانیم که Backend چیست و تفاوت آن را با فرانت اند (Front-End) درک کنیم. پس اگر علاقهمند هستید که بیشتر در مورد این عبارات بدانید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
English
Back-end
بک اند
Backend چیست؟
Backend یا بک اند، به بخشی از یک وب سایت یا نرم افزار می گویند که برای کاربران قابل مشاهده نیست. به عبارتی دیگر هسته و مغز یک سایت می باشد که وظیفه آن کنترل منطق و یا انجام محاسباتی را بر عهده دارد. سایتهای دینامیک به برنامه نویس بک اند نیاز دارند تا منطق سایت را به وسیله زبانهای برنامه نویسی پیادهسازی کنند. کاربران، کدهای نوشتهشده در قسمت بک اند نمی توانند مشاهده کنند.
به عنوان مثال، بک اند مثل یک سایتی مانند قسمتی از کوه یخ است که در زیر سطح آب قرار گرفته است. سمت سرور با بخش سمت کاربر ارتباط مستقیم دارد. برنامه نویس بک اند باید اطلاعات را متناسب با اهداف مختلف از پایگاهداده دریافت کند و در صورت نیاز پس از پردازش به کاربر نمایش دهد.
بنابراین Backend از دو بخش منطق سایت و پایگاه داده تشکیل شده است.
مهارتها و زبانهای لازم برای برنامه نویسان بک اند (Back-end)
برنامه نویسان این حوزه باید با زبانها و تکنولوژیهای مختلف سمت سرور که در ذیل آمده، آشنا باشند. در ادامه به معرفی سه زبان پرکاربرد و محبوب در برنامه نویسی بک-اند میپردازیم.
- Java
- PHP
- Python
- SQL
- #C
- NET.
به عبارت دیگر، کسانی که قصد دارند برنامه نویس و توسعه دهنده بک اند شوند باید ویژگیها و مهارتهای مختلف دیگری نیز داشته باشند، از جمله:
- آشنایی به حداقل یک زبان برنامه نویسی سمت سرور (php, python, nodejs, java و …)
- آشنایی با مفاهیم پایگاه داده
- آشنایی با الگوریتم و ریاضیات گسسته
- توانایی حل مسئله و چالش پذیری
- شناخت الگوی های طراحی
Java
جاوا زبانی نسبتا قدیمی و محبوب است که برنامه نویسان زیادی از آن استفاده میکنند. یکی از نقاط قوت جاوا داشتن یک ماشین مجازی (Java Virtual Machine) است که باعث آسان کردن کامپایل (Compile) و اجرای کدها (Run) در سیستمها و محیطهای مختلف میشود.
این زبان انجمنهای پرسش و پاسخ گسترده ای دارد که تقریبا هیچ سوالی را بدون پاسخ نمیگذارند. توسعه اپلیکیشنهای اندروید، توسعه وبسایت، پردازش تصویر (image processing)، نرمافزارهای مبتنی بر رابط کاربری گرافیکی(GUI)، شبکه و غیره از جمله موارد ی هستند که میتوانند با برنامه نویسی جاوا نوشته شود و از عهده آن بر بیایید.
PHP
PHP پرکاربردترین زبانی است که در سمت سرور استفاده میشود و در ایجاد حدود 80% از سایتها نقش داشته است. همچنین منابع یادگیری این زبان بسیار گسترده است. PHP در برنامه نویسی نرمافزارهای دسکتاپ، تنظیم کوکیها، جمعآوری داده و غیره استفاده میشود. کمپانیهای معتبری از جمله سایت فیسبوک (Facebook)، بافر (Buffer) و هوت سویت ( Hootsuite) PHP را به عنوان زبان سمت سرور خود انتخاب کردهاند.
Python
پایتون به سرعت درحال رشد است و یکی از رقبای جدی Java و PHP محسوب میشود. منابع یادگیری این زبان بسیار فراوان است و سادگی آن باعث شده حتی مورد استقبال کسانی قرار بگیرد که تحصیلات آکادمیک در حوزه علوم کامپیوتر ندارند. پایتون برای توسعه نرمافزارهای تحت وب و دسکتاپ بسیار مناسب می باشد. در کمپانیهایی مانند پینترست (Pinterest) و موزیلا (Mozilla) و همچنین بسیاری از پروژههای ناسا از پایتون استفاده میشود.
SQL
یکی از مهم ترین این قسمت، پایگاه داده می باشد و معملا اکثر برنامه نویسان بک-اند باید توانایی کار با پایگاه داده را داشته باشند. SQL یکی از مهمترین زبانها برای کار با دیتابیس است. این زبان برای ایجاد پایگاه داده و دسترسی به اطلاعات آنها ایجاد شده و کسانی که با زمینههایی مانند داده کاوی و یا به طورکلی با داده ها سروکار دارند باید بر این زبان تسلط خوبی داشته باشند.
این زبان معمولا انتخاب اول برنامه نویسان برای کار با پایگاه داده است.
C#
سی شارپ با تکیه بر زبان ++C ایجاد شده و از این رو ممکن است کار با آن برای بسیاری از توسعه دهندگان راحت باشد. یادگیری سی شارپ راحتتر از ++C است و در ساخت بازیهای کامپیوتری نیز استفاده زیادی دارد.
درآمد برنامه نویسان Back-End
زبان Java در سالهای اخیر توانسته برای برنامه نویسان آمریکایی درآمد سالیانه حدود 90 هزار دلار به همراه داشته باشد. در ایران درآمد برنامه نویسان مبلغ ثابت و مشخصی ندارد اما معمولا برنامه نویسان ارشد جاوا با توجه به نوع پروژه و مسئولیتی که دارند ممکن است درآمد ماهانه بین 4 تا 8 میلیون تومان داشته باشند.
در آمریکا درآمد سالیانه توسعه دهندگان PHP حدود 80 هزار دلار در سال است و در ایران نیز میانگین حقوق ماهیانه 4 میلیون تومان گزارش شده است.
همچنین درآمد سالیانه Python در آمریکا حدود 90 هزار دلار و در ایران ماهیانه بین 3 تا 5 میلیون تومان اعلام شده است.
درآمد سالیانه SQL در آمریکا حدود 95 هزار دلار و در ایران ماهیانه حدود 3 تا 5 میلیون تومان است.
البته که درآمد برنامه نویسان در ایران تقریبا نامشخص است و شما وابسته به سطح توانایی و نوع سازمان و پروژه ممکن است درآمدی متفاوت با آنچه گفته شد، کسب کنید.
دیدگاه و پرسش