مشکل وصل نبودن اینترنت و راه حل ها ، که در این مقاله راه حل برای برطرف کردن مشکل وصل بودن وای فای و قطع بودن اینترنت مشغول کار با کامپیوترتان هستید که مثلث اخطار روی اتصال شبکه تان اعلام می کند به اینترنت دسترسی ندارید! چگونه این خطای آزاردهنده را رفع کنیم؟ این مطلب به شما میگوید دلیل مشکل وصل بودن به وای فای و قطع بودن به اینترنت چیست !
دلایل وصل نشدن کامپیوتر به اینترنت
مشکلات متعددی وجود دارند که باعث میشوند دسترسی شما به اینترنت با مشکل روبرو شده و ناگهان ارتباط شما با شبکه جهانی قطع شود. صرفنظر از مشکلات مربوط به شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی و زیرساخت، برخی از مشکلات ممکن است از جانب سیستم و تجهیزات سختافزاری شما باشند.
مسائل مربوط به روتر می تواند از سخت افزار منسوخ گرفته تا زیرساخت های سخت افزاری یا زیرساخت های قدیمی ، کابل های آسیب دیده ، قدرت سیگنال ضعیف شبکه باشد. اگرچه این نادر است ، اما خوب است که بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچ مشکلی روی روتر شما وجود ندارد.
اگر با هر یک از این دستگاه ها مشکلی وجود داشته باشد، خطاهایی مانند connected but no internet یا no internet connection را مشاهده می کنید.
در این مقاله سعی کردیم بعضی از روش های بررسی و حتی راهکارها را نشان دهیم.
شماره یک، کامپیوتر را عیبیابی کنید
زمانی که برای اولین بار با مشکل عدم دسترسی به اینترنت روبرو شدید، در اولین گام باید کامپیوتر خود را بررسی کنید. در برخی موارد تنظیمات مربوط به شبکه ممکن است روی سیستمعامل با مشکل روبرو شده باشند و در حالی که روتر و همه چراغهای آن روشن هستند و با سایر دستگاهها میتوانید به اینترنت متصل شوید با کامپیوتر قادر به انجام اینکار نیستید. در این حالت یک ریستارت ممکن است مشکل را برطرف کند.
وضعیت روتر (مودم) را بررسی کنید (از طریق DOS، پینگ کردن)
دستگاهی که ارائه دهنده خدمات اینترنتی برای ورود به اینترنت در اختیار شما قرار میدهد مودم نام دارد. (دستگاهی که برای برقرار ارتباط با ارائه دهنده خدمات اینترنتی و ارائه سرویسهای اینترنتی خانگی در اختیارتان قرار میگیرند.) . با این حال، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی از نسل جدیدتری از مودمها استفاده میکنند که ترکیبی از مودم و روتر است. (روتر دستگاهی است که یک شبکه داخلی برای همه دستگاهها ایجاد میکند.) آدرس پیشفرض شبکه، آدرس آیپی یک روتر بهطور معمول 192.168.1.1 است. اما استانداردی در این زمینه وجود نداشته و تولیدکننده روتر ممکن است از آدرسهای آیپی متفاوتی استفاده کند. برای آنکه مطلع شوید که آدرس آیپی روتر به درستی تنظیم شده است یا خیر باید این مسئله را بررسی کنید. برای این منظور روی دکمه start کلیک کرده، cmd را در آن تایپ کرده و کلید اینتر را فشار دهید. در ادامه دستور ipconfig را در پنجره خط فرمان وارد کنید.
عبارت بعد از Default Gateway آدرس آیپی روتر را نشان میدهد. در مثال بالا آدرس آیپی روتر برابر با 10.0.0.1 است. اگر هیچگونه آدرس آیپی در این بخش مشاهده نمیکنید، به معنای آن است که میان روتر و کامپیوتر شخصی هیچگونه ارتباطی برقرار نیست. این مشکل ممکن است به دلیل کیفیت پایین ارتباط اینترنتی باشد. اگر در پنجره خط فرمان موفق شدید، آدرس آیپی را مشاهده کنید به معنای آن است که ارتباطی میان روتر و کامپیوتر وجود دارد. اکنون باید یک آزمایش ping انجام دهید. در پنجره خط فرمان، دستور ping را همراه با آدرس آیپی روتر خود وارد کنید. اگر ارتباط مطلوب باشد شما باید واکنشی همانند تصویر زیر را مشاهده کنید.
اگر به جای مقادیری که به زمان تاخیر و دادههای ارسالی و دریافتی اشاره دارند، عبارت Request timed out را مشاهده کردید، به معنای آن است که مشکل از روتر است. ممکن است تغییری در تنظیمات به وجود آمده باشد.
چراغهای روتر را بررسی کنید:
روتر شما دارای چراغ های وضعیت متفاوتی است که در قسمت جلویی نمایش داده می شود و برچسب های مختلف بسته به مدل مورد نظر شما بستگی دارد. این موارد شامل چراغ وای فای ، چراغ اترنت (برای شبکه های سیمی) ، چراغ ارسال / دریافت (چشمک زدن سریع) و چراغ های Ready / Service / Connect می باشد.
Ethernet: اگر دستگاهی از طریق این کابل به روتر متصل شده باشد، چراغ فوق روشن میشود.
Wireless: این چراغ وضعیت شبکه وایفای را نشان میدهد.
Send and Receive: این چراغ به منظور نشان دادن ترافیک در حال تبادل استفاده میشود. اگر ارتباط ثابت باشد، چراغ به شکل مستمر چشمک خواهد زد.
Read/Service/Connect: چراغ فوق وضعیت ارتباط با شرکت ارائه دهنده اینترنت را نشان میدهد. اگر ارتباطی برقرار نباشد، این چراغ خاموش خواهد بود.
اگر چراغ سرویس در حال چشمک زدن بود یا خاموش بود، به معنای آن است که ارتباط درستی میان روتر و شرکت ارائه دهنده خدمات برقرار نشده است. در این حالت باید با شرکت مربوطه تماس برقرار کنید تا مشکل را برطرف کنند.
راه اندازی مجدد مودم و روتر :
برای انجام این کار ، دوشاخه برق را از مودم و روتر خود بکشید و بگذارید تقریباً دو یا چند دقیقه خاموش باشد.
بعد، مودم را وصل کنید ، بگذارید آن را بوت کند ، و سپس روتر را وصل کنید. چند دقیقه صبر کنید تا هر دو دستگاه دوباره راه اندازی شوند و تأیید کنند که آنها به درستی کار می کنند.
اگر چراغی روی هیچکدام از آنها روشن نباشد ، احتمالاً مسئله سخت افزاری است. اگر بعد از راه اندازی مجدد مودم و روتر هنوز ارتباط اینترنتی ندارید ، قدم بعدی را امتحان کنید.
Network Troubleshooter را اجرا کنید :
اگر مشکل اتصال شما روی چندین دستگاه تأثیر بگذارد ، این مرحله لازم نخواهد بود. اما اگر فقط با رایانه ویندوز شما باشد ، می تواند در تنظیمات شبکه مشکلی باشد.
Settings>Network & Internet را باز کنید .
بر روی Status کلیک کنید.
Network Troubleshooter را انتخاب کنید و مراحل را دنبال کنید. ممکن است همه چیز را برطرف نکند ، اما بیشتر مشکلات مربوط به شبکه را برطرف می کند.
راه دیگر برای تغییر آدرس IP شما ، دستیابی به صورت خودکار است. این امر هنگام تنظیم دستگاه شما برای استفاده از آدرس IP استاتیک کمک می کند اما روتر اجازه نمی دهد آن در شبکه یا آدرس مربوط به شبکه اشتباه باشد. (در بعضی مواقع به دلیل مشکل عدم اتصال به اینترنت از این روش توصیه میشود)
اگر از Windows استفاده می کنید ، به Control Panel > Network and Internet بروید.
روی Network and Sharing Center > Change adapter settings کلیک کنید و روی connection دو بار کلیک کنید. بسته به نحوه اتصال به اینترنت ، روی اترنت یا Wi-Fi کلیک کنید.

Properties را انتخاب کرده و سپس بر روی Internet Protocol Version 4 or IPv4 کلیک کنید.
بررسی آدرس آی پی
در این مرحله ، می توانید آدرس IP را تغییر دهید (اما ثابت خواهد ماند) ، یا یک آدرس IP را به طور خودکار انتخاب کنید تا روتر بطور خودکار یکی را به رایانه اختصاص دهد.
اینترنت را روی دستگاههای دیگر بررسی کنید
اگر هنوز هم مشکل عدم اتصال دارید، وضعیت اینترنت روی دستگاههای دیگر را بررسی کنید. گوشیهای هوشمند بهترین ابزاری هستند که برای این منظور در اختیارتان قرار دارد. اگر وایفای گوشی را روشن کردید و عبارت Connected را در مقابل وایفای مشاهده کردید به معنای آن است که روتر مشکلی نداشته و این کامپیوتر شخصی است که دارای مشکل است. اما اگر با گوشی هم نمیتوانید به اینترنت متصل شوید در نتیجه مشکل از روتر است.
اتصال به شبکه به شیوه سیمی
برخی موارد، شبکههای بیسیمی که از سوی روتر مدیریت میشوند دچار مشکل میشوند. برای بررسی این موضوع بهتر است سعی کنید از طریق یک ارتباط سیمی به اینترنت متصل شوید. اگر ارتباط برقرار شد، به معنای آن است که مشکل از طرف ارائه دهنده خدمات اینترنتی نیست. از یک کابل اترنت برای برقراری ارتباط میان لپتاپ و روتر استفاده کنید. اگر لپتاپ با سرعت بالایی صفحات را باز کرد به معنای آن است که سیگنالهای وایفای ضعیف هستند. اما اگر با کابل هم موفق نشدید به اینترنت متصل شوید ممکن است مشکل از روتر باشد.
* روش های دیگری به صورت تخصصی وجود دارد که در این سایت گفته خواهد شد.
دیدگاه و پرسش