هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟ همیشه در انتخاب هاست این نکات را رعایت کنید، همان گونه که می دانید از پایه های اولیه داشتن یک سایت، تهیه دامنه و هاست میباشد. در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم هاست و ویژگیهای یک هاست خوب آشنا کنیم. پس از مطالعهی این مقاله شما قادر خواهید بود، هاستینگهای مختلف را مقایسه کنید و بهترین پیشنهاد را با توجه به نیاز خود انتخاب نمایید.
هاست چیست؟
هاست در اصطلاح به معنای میزبان می باشد و در وب، به فضایی گفته میشود که دادهها و کدهای وب سایت بر روی آن قرار میگیرند. Host امکاناتی از قبیل دسترسی به دیتابیس، ارسال و دریافت ایمیل، اجرای کدها و … را فراهم می سازد. کلیه فایلها، عکسها و … یک وبسایت بر روی هاست قرار میگیرد تا به صورت شبانه روزی از طریق اینترنت درهر مکانی قابل دسترسی باشد. این فضای میزبانی توسط شرکتهای هاستینگ بر روی سرورهایشان ایجاد شده و به مشتریان اجاره داده میشود.
هاستینگ به چه مفهومی است؟
هاستینگ یا سرویس میزبانی اطلاق می شود. مکانی برای میزبانی سایت شما می باشد که می توانید اطلاعاتتان را در آن برای عموم به نمایش بگذارید که از یک صفحه ساده تا یک سایت داینامیک و حرفه ای فروشگاه و یا یک گالری حرفه ای که می تواند با تکنولوژی های سمت سرور همانند PHP ,ASP.NET ,JSP ,Cold Fiuson و بانک اطلاعاتی MSSQL ,MYSQL استفاده کند که تمامی این سرویس ها سمت سرور توسط هاست و شرکت ارائه دهنده آن تامین می شود.
پس از اجاره فضای میزبانی، شرکت هاستینگ برای مدیریت هاست، یک کنترل پنل در اختیار شما قرار می دهد. همراه این کنترل پنل، یک آدرس اینترنتی، نام کاربری و رمز منحصر به فرد به شما داده میشود. با استفاده از این اطلاعات می توانید به بخش مدیریتی Host خود وارد شوید و سایت خود را در آن بارگذاری نمایید.
انواع هاست
اولین گام در انتخاب فضای میزبانی، تعیین پلتفورم سروراست. معمولا هاست ها را بر این اساس به دو دستهی میزبانی لینوکس و ویندوز تقسیم می کنند.
میزبانی لینوکس
در این نوع میزبانی، پلتفورم سرور لینوکس است. برای استفاده از هاست لینوکس، نوع سیستم عامل رایانه شما مهم نیست. معمولا کاربران این مورد را اشتباه متوجه میشوند و فکر میکنند چون پلتفورم، لینوکس است باید حتما روی سیستم خود لینوکس داشته باشند. در حالی که این تصور کاملا اشتباه است.
میزبانی لینوکس نسبت به ویندوزکاربرد خیلی بیشتری دارد و معمولا اسکریپت هایی که در اینترنت وجود دارند با میزبانی لینوکس بهتر قابل استفاده هستند.
به طور کلی برای سایت هایی که با استفاده از فن آوری های منبع باز (پی اچ پی ، پرل ، پایتون و غیره) طراحی می شوند، میزبانی لینوکس بسیار مناسب تر است.
میزبانی ویندوز
در این نوع میزبانی، پلتفورم سرور، ویندوز است. میزبانی ویندوز بیشتر برای کسانی مناسب است که قصد استفاده از اسکریپت های asp یا asp.net و یا بانک اطلاعاتی مایکروسافت یعنی sql server را داشته باشند. سرویسهای هاستینگ ویندوز به دلیل رایگان نبودن ویندوز و نرم افزارهای تحت آن و نیاز به خرید لایسنس برای آن ها، نسبت به سرویس های میزبانی لینوکس قیمت و هزینه بیشتری دارند.
کنترل پنل و انواع آن
کنترل پنل در هاستینگ شامل نرم افزاری تحت وب است که امکان مدیریت و تغییرات مختلف را بر روی فضای هاستینگ شما مهیا می سازد. در واقع می توان گفت Control Panel بخشی از واسط گرافیکی کاربر در ویندوز و یا لینوکس است که اجازه مدیریت فضای هاستینگ را فراهم می سازد.
عموما کنترل پنل ها امکاناتی از قبیل امکان مدیریت فایل ها، ساخت اکانت FTP، ساخت و مدیریت ایمیل ها، تنظیمات مربوط به نیم سرورها (dns ها)، ساخت و مدیریت زیر دامنه ها، طراحی و تغییر صفحات وب، نصب نرم افزارهای تحت وب، ساخت و مدیریت دیتابیس و تهیه و بازگردانی بکاپ و …. را در اختیار کاربران قرار می دهند.
کنترل پنل ها براساس نوع میزبان، به دو دسته ویندوزی و لینوکسی تقسیم بندی می شوند.
کنترل پنل های لینوکسی
کنترل پنل های لینوکسی روی سرورهایی که سیستم عامل آن ها مبتنی بر لینوکس است، نصب می شود. از معروف ترین این کنترل پنل ها می توان به Cpanel و Direct Admin اشاره کرد.
در حال حاضر سی پنل از محبوبیت بیشتری نسبت به سایر کنترل پنل ها برخوردار است.
کنترل پنل های ویندوزی
کنترل پنل های ویندوزی روی سرورهایی که سیستم عامل آن ها مبتنی بر ویندوز است، نصب می شود. از معروف ترین این کنترل پنل ها می توان به Helm ، Plesk و Extend اشاره کرد.
از کنترل پنل های فوق، Plesk امکان نصب بر روی هر دو سرور لینوکس و ویندوز را دارا می باشد اما بیشتر روی سرور ویندوز اجرا می شود. این کنترل پنل دارای محیطی ساده برای مدیریت منابع سرور می باشد و بسیار کاربر پسند است.
نکات مهم قبل از انتخاب هاست
نکات مهم در انتخاب هاست پارامترهای هستند که باید قبل از از اینکه اقدام به خرید هاست کنید آنها را به یاد داشته باشید و در زمان تصمیمگیری به صورت ویژه به آنها توجه کنید. شاید قبل از انتخاب هاست از افراد زیادی بشنوید که هاست خوب چه ویژگیهایی دارد و پارامترهای زیادی به عنوان ویژگیهای هاست خوب در اختیار شما قرار بگیرد. اما قبل از اینکه این پارامترها را در تصمیم گیری خود دخیل کنید، باید این مورد را به یاد داشته باشید که بسته به شرایط و وضعیت شما ممکن است ویژگیهای خاصی که برای شما مناسب است نیز متفاوت باشد. در ادامه نکات مهم قبل انتخاب هاست را در اختیار شما قرار میدهیم.
نیاز سنجی کنید!
در مرحله اول باید مشخص کنید که نیازهای شما چیست تا هاستی انتخاب کنید که پاسخگوی نیازتان باشد. برای اینکه بتوانید این مرحله را با خیال راحت پشت سر بگذارید باید به سوالات زیر پاسخ دهید.
- میزان بازدید از سایت شما چقدر است؟
- آیا ورژن PHP خاصی میخواهید؟
- نیازهای خاص شما که در زمان طراحی سایت باید در نظر داشته باشید چی است؟
زبان برنامه نویسی سایت شما چیست؟ زبان برنامه نویسی سایت شما تعیین کننده نوع هاست شما خواهد بود، بهتر است که از قبل این موضوع را با شرکت ارائه دهنده خدمات هاستینگ خود در میان بگذارید و از آنها بخواهید در این زمینه شما را راهنمایی کنند.
تخمین بزنید که حجم فایلها و اطلاعات موجود بر روی سایت شما چقدر است. معمولاً شرکتهای ارائه دهنده خدمات هاستینگ بستههای پیشنهادی مختلفی را پیش روی شما میگذارند که با توجه به نیازهایتان باید یکی از آنها را انتخاب کنید و زمانی که بدانید دقیقا به دنبال چه چیزی میگردید بی شک انتخاب دقیقتر و بهتری خواهید داشت. فقط در این زمینه باید به یاد داشته باشید که برای انتخاب بهتر شما نیاز به کمی آیندهنگری خواهید داشت.
هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟
قبل از انتخاب دقت کنید که آیا host مورد نظر شما ویژگیهای یک هاست خوب را دارد یا خیر؟
ما در ادامه نکاتی را آورده ایم که میتواند در این تصمیم گیری به شما کمک کند.
به uptime هاست دقت کنید!
uptime یا پایداری هاست شما باید بالا باشد. زمان خرید هاست به یاد داشته باشید که استاندارد جهانی در زمینه آپ تایم, 99 درصد است. این یعنی در کل یک سال شما 362 روز سرویس هاستینگ با کیفیتی دارید و از طرفی احتمال قطع شدن مجموعا 72 ساعت در یک سال وجود دارد. این مورد را به یاد داشته باشید که هیچ هاستی 100 درصد پایداری ندارد و در صورتی این عدد را دیدید بدانید که صرفاً تبلیغات است.
پشتیبانی از چند دامنه
بهتر است هاست شما بتواند از چند دامنه پشتیبانی کند، به خصوص در صورتی که شما احتمال میدهید در آینده نیاز به راه اندازی دامنههای مختلف با محتوای متفاوت داشته باشید.
قیمت هاست ملاک نیست!
در زمان خرید به قیمت هاست توجه کنید. بی شک همه برای انتخاب هاست ابتدا به سراغ شرکتهایی میروند که قیمت کمتری را برای خدمات خود در نظر گرفته اند، اما نکته بسیار مهمی که در این قسمت باید به یاد داشته باشید این است که وقتی شما یک هاست یک ساله با قیمتی کمتر از 30 هزار تومان خریداری میکنید، هزینه های خدماتی مانند ارسال ایمیل یادآوریهای مهم، پشتیبانی مشکلات، ارسال پیامک، پرداخت مالیات و پشتیبانی شیفت شب را در نظر نگرفتهاند و نبود همین موارد باعث میشود که شما نه تنها با خرید این هاست سود نکنید، بلکه هزینه و زمان خود را هدر داده باشید.
این مورد مهم را به یاد داشته باشید که قیمت پایین همیشه خوب نیست.
ضمانت و پشتیبانی
حتماً در زمان خرید این موضوع را به یاد داشته باشید که شرکت هاستینگ مورد نظر شما باید پشتیبانی 24 ساعته داشته باشد. همچنین در زمان خرید حتما در خصوص این که اگر در زمان کار کردن با هاست به مشکل برخوردید باید چطور آن را پیگیری کنید سوال بپرسید و از امکانات پشتیبانی شرکت مورد نظر خود با خبر شوید. بهتر است host را از شرکتهایی بخرید که حداقل تا 7 روز امکان بازگشت وجه را داشته باشید.
به بحث Backup توجه کنید!
بهتر است قبل از خرید از شرکت هاستینگ موردنظر خود بپرسید که از هاست شما بکاپ گیری به صورت منظم و طبق زمان بندی انجام میشود یا خیر. بکاپ گیریهای انجام شده توسط شرکت هاستینگ میتواند در شرایطی که شما به دلیل نوشتن یک خط اشتباه از کد سایت خود به مشکل برخوردهاید کمکتان کند. در ضمن بهتر است از جزئیات مربوط به بکاپ گیری شرکت هاستینگ خود با خبر شوید.
محدودیت ها را بشناسید!
قبل از خرید حتما از مسئول مربوطه در شرکت ارائه خدمات هاستینگ بپرسید که چه محدودیتهایی برای سرویس شما در نظر گرفته شده و در چه صورتی هاست شما بسته میشود. دانستن محدودیتهای مربوط به سرویس بی شک به شما کمک میکند که بتوانید با آگاهی بیشتری کارهای خود را انجام دهید. در ضمن پرسیدن این سوال به شما کمک میکند که بفهمید شرکت مورد نظرتان تا چه حدی صادقانه و شفاف عمل میکند.
cPanel بهترین انتخاب!
قبل از خرید در مورد اینکه کنترل پنل هاست شما چیست پرس و جو کنید. کنترل پنل های زیادی مثل cpanel ،directAdmin ،Plesk و… وجود دارد اما بهتر است هاستی که انتخاب میکنید به سی پنل مجهز باشد تا بتوانید با آزادی بیشتری از آن استفاده کنید. استفاده از این کنترل پنل تا حد زیادی راحت است و از طرفی اگر در زمان کار کردن با آن به مشکلی برخوردید، منابع اطلاعاتی برای رفع عیب و برطرف کردن مشکلات به راحتی در اختیار شما خواهد بود.
سرعت لود مناسب
یکی از تاثیرات مستقیمی که هاست روی وبسایتتان دارد، بحث سرعت لود سایت شماست.
حتما از هاستی استفاده کنید که سرعت لود مناسبی داشته باشد و منابع مناسبی رو در اختیار وب سایت شما قرار دهد، فرض کنید یک شرکت هاستینگ بر روی یک سرور 500 سایت را نگهداری میکند، قطعا سرعت لود این وب سایت ها به نسبت سایت هایی که روی یک سرور دیگر با همان منابع که تنها 50 تا سایت را میزبانی میکند پایینتر خواهد بود.
امنیت سرور ها
یکی از مسائل مهم دیگر این است که سایت شما حتما روی یک سرور امن باشد، چون اگر سایت شما روی سرورهای ناامن نگهداری شود هر زمان احتمال دارد هک شود و اعتبار شما را زیر سوال ببرد .
پس حتما بررسی کنید شرکتی که میخواهید هاست از آن تهیه کنید حتما از فایروالهای خوبی استفاده کرده و موارد امنیتی را در حد مطلوبی در نظر گرفته باشد.
دیدگاه و پرسش