چگونه استارت آپ خود را به موفقیت برسانیم؟ ، فعالیت استارت آپ ها در چند سال اخیر در دنیا به اوج خودش رسیده و با جنب و جوش و شور فوق العاده ای دنبال میشه، این شور توی ایران هم وجود داشته بطوری که همین سال گذشته ده ها رویداد مرتبط با استارت آپ در سراسر ایران برگزار شده و صدها استارت آپ جدید شکل گرفته است.
استارت آپ ها در واقع کسب و کارهایی هستند که با یک ایده جدید و پشتوانه روحیه کارآفرینی اعضای یک تیم شکل میگیرند. صاحب های استارت آپ ها معمولا با نگاهی متفاوت و خلاقانه به دنیا نگاه میکنند و دنبال یک راه حل نو برای حل نیازها هستند. خوشبختانه ایران هم پر از جوون هایی که دوس دارند یک استارت آپ رو هدایت کنند و صاحب یک کسب و کار باشند و به جای کارمند بودن کار آفرین باشند.
۱. هدف گذاری و تمرکز کنید
قبل از هر کاری هدفتون رو بطور دقیق مشخص کنید برای سوال هایی که می پرسم جواب های دقیقی رو مشخص کنید. استارت آپ شما چه کاری قراره انجام بده؟ چه نیازی رو بر آورده میکنه و یا چه سرویسی رو ارائه میده؟ مخاطب های شما چه کسانی هستند؟ اگه جواب این سوال ها رو هنوز دقیق نمیدونید حتما همین حالا هدفتون رو مشخص کیند.
وقتی شما یک کسب و کار رو راه می اندازید بعد از یک مدت طرح ها و راه های مختلفی رو می بینید که اگه هدفی مشخصی از قبل نداشته باشید شما رو فقط از این شاخه به اون شاخه میبره و در نهایت کلافه میکنه. پس هدفتون رو دقیق مشخص کنید و روش تمرکز داشته باشید. تمرکز روی هدف خیلی مهمه.
۲. برنامه ریزی کنید
بعد اینکه هدفتون رو مشخص کردید باید برای رسیدن به هدف برنامه ریزی کنید، جواب به این سوال ها می تونه برای اینکار به شما کمک کنه. چجوری میخواهید استارت آپ خودتون رو راه اندازی کنید؟ چجوری میخواهید استارت آپ تون رو به دیگران معرفی کنید؟ چجوری میخواهید به درآمد برسید؟
برای شروع برنامه نویسی میتونید از همین حالا شروع کنید.
۳. تمایز ایجاد کنید
بی شک ده ها استارت آپ دیگه میتونند رقیب شما باشند. برای موفقیت استارت آپ تون باید بتونید برای این سوال جواب قانع کننده ای داشته باشید. چرا مشتری ها باید شما رو انتخاب کنند؟ باید بتونید نسبت به استارت آپ های مشابه تمایز داشته باشید.
۴. بازاریابی کنید
حتی اگه شما بهترین هم باشید تا وقتی که کسی شما رو نبینه و ندونه چیکار دارید میکنید، هیچ مشتری ای نخواهید داشت. وقتی مخاطباتون مشخص شده شما باید به دنبال اون ها برید و کسب و کارتون رو معرفی کنید، که این ما این کا رو انجام میدیم، این خدمات ماست و این تمایز ماست. تبلیغات، استفاده از شبکه های اجتماعی، تولید محتوای خوب، همه اینها کمک میکنه مشتری های بیشتری شما رو ببینند.
۵. شبکه سازی کنید
اگه میخواهید کسب و کارتون رونق بگیره حتما شبکه سازی کنید. قدرت شبکه سازی فوق العاده است و میتونه وضعیت استارت آپ شما رو بطور عجیبی دگرگون کنه. مشتری هاتون رو با هدیه، تخفیف و … به مشتری وفادار تبدیل کنید، محتوا و سرویس های عالی ارائه بدین تا اونها شما رو به دیگران معرفی کنند و یا از مشتریاتون بخواین که شما رو به دیگران معرفی کنند و در عوض بهشون یکسری امتیازات بدید. همه جا حظور پررنگ داشته باشید و دیگران رو وارد زنجیره کاری خودتون بکیند، از کابران برای پیشبرد استارت آپتون استفاده کنید، مثلا پست مهمان بنویسند، کارهای شما رو نقد کنند، برای شما فیلم ارسال کنند و …
۶. حمایت بگیرید
از مخاطباتون، دوستانتون، رقباتون بخواین که شما رو حمایت کنند. حمایت مالی، تبلیغاتی و … از نظر دیگران برای بهبود استارت آپ خودتون کمک بگیرید. اگر زحمت بکشید و سرویس های خوبی رو ارائه بدید مطمئن باشید افراد زیادی هستند که ارزش زحمات شما رو میدونند و مایلند به شما کمک کنند و از شما حمایت کنند. تاین حمایت ها خیلی به رشد استارت آپ کمک خواهد کرد.
۷. بروز باشید
با ارائه محتوی خوب، بهینه سازی سرویس هاتون بطور منظم مخاطب هاتو رو حفظ و روز به روز اون ها رو بیشتر کنید. وقتی شما هیچ کاری برای استارت آپ خودتون انجام نمی دید کم کم به فراموشی سپرده میشید.
۸. صبور باشید و پا فشاری کنید
متاسفانه خیلی از استارت آپ ها فکر میکنند خیلی زود باید موفق بشوند و وقتی میبینند چند ماه بعد کار هنوز به درآمد نرسیده اند، ناامید میشند و کارشون رو رها میکنند و دیگه اون شور اولیه رو ندارند. اکثر کسب و کارها در ابتدا سود که نداره هیچ، ضرر هم داره ولی این رو بدونید تلاش های شما اگه درست باشه کم کم خودش رو نشون میده و موفقیتتون حتمی هست.
دیدگاه و پرسش